MOCIÓ

 

Veient que la Generalitat Valenciana per disposició de la Conselleria d’Educació, ha encetat un pla per la gratuïtat de llibres de text, anomenat XarxaLlibres.

 

Aquest és un Pla obert de les tres administracions (Generalitat,Diputacions i Municipis) per tal de garantir la gratuïtat dels llibres de text, així com un nou model de corresponsabilitat entre ciutadans i tota la comunitat educativa, amb la creació d’un gran banc de llibres.

 

L’Ajuntament d’Almussafes ve subvencionant la totalitat dels llibres de text en infantil, primària i secundària. Subvenciona també, en part, els llibres dels alumnes de batxillerat i Formació Professional, així com també parcialment el transport i llibres dels alumnes universitaris.

 

Degut a aquesta iniciativa de la Conselleria d’Educació, l’Ajuntament d’Almussafes, s’estalviarà una part important de la despesa econòmica de llibres en el pressupost del 2015 i 2016. Entenem que aquest estalvi econòmic deuria de revertir altra vegada en el sistema educatiu com una millora i qualitat del ensenyament i aprofundir en la gratuïtat de 0 a 3 anys.

 

Es per això que aquest grup municipal proposa al PLE de l’Ajuntament que, el referit estalvi es dedique a:

 

  • Complementar i augmentar les ajudes als alumnes de Batxillerat i Formació Professional.
  • Complementar i augmentar les ajudes de llibres i transport als alumnes Universitaris.
  • Incrementar la subvenció als usuaris de guarderia de 0 a 3 anys, fins arribar als 1.500€ per any escolar.

 

Entenent com a beneficiaris aquells alumnes que estiguen empadronats al nostre municipi.

 

Almussafes 1 d’octubre de 2015