L´Ajuntament d’Almussafes Governat per Bloc-Compromís construirà un estacionament públic comercial en el centre històric

A mitjan abril, els veïns d’Almussafes disposaran d’un parquing comercial i gratuït en plena plaça del Mercat Municipal. Este mateix matí, l’ajuntament ha firmat un contracte d’arrendament amb els propietaris d’una finca de 452 metres quadrats emplaçada en el carrer Sant Anna, 45, per a la cessió de la mateixa durant un període de 30 mesos amb l’objecte d’albergar una zona pública d’aparcament.

El consistori municipal procedirà, el pròxim mes de març, al derrocament de la vivenda existent en el solar i a la posterior adequació de la parcel·la per a l’esmentat ús, un projecte en què invertirà aproximadament 30.000 euros amb fons propis.

La promoció de l’activitat comercial de la localitat d’Almussafes per part de l’ajuntament és objecte de nombroses iniciatives anuals, entre elles la col·laboració amb les dos fires comercials que se celebren cada any, la subvenció a AECAL (Associació d’Empresaris i Comerciants d’Almussafes), la campanya nadalenca “Els regals al teu poble”, en la que el consistori sorteja 5.000 euros en premis, la subvenció als emprenedors que es concedix a través del Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació i la inversió en el Viver d’Empreses, que s’inaugurarà en els pròxims mesos.

En els últims temps, els contactes amb les pimes locals, i més concretament amb els establiments comercials emplaçats en el centre històric, s’han ampliat, celebrant-se a este efecte diverses reunions en què els propis gerents han plantejat suggeriments per a la millora de l’activitat empresarial.

Precisament a proposta dels esmentats comerciants, el consistori d’Almussafes ha instat a la Direcció General de Comerç de la Generalitat Valenciana, a la realització del pla d’acció
comercial de la població, amb la finalitat de dinamitzar este sector empresarial.

Com a mesura provisional fins que s’ultime l’esmentat programa d’acció comercial per part de l’administració autonòmica, l’ajuntament ha optat per buscar una solució a la carència de places d’estacionament en el centre neurològic comercial de la població, situat en els carrers limítrofs a la plaça del Mercat, per mitjà de l’habilitació d’un parquing comercial i gratuït, que estarà obert al publique tan sols en horari comercial, és a dir, entre les 8 del matí i les 10 de la nit, i que romandrà tancat tots els dimarts per incompatibilitat del servici d’aparcament amb la instal·lació del mercat ambulant setmanal, que se situa en la mateixa zona.

La parcel·la triada per a l’emplaçament d’este espai d’aparcament ha sigut la finca urbana del carrer Sant Anna 45, actualment propietat dels hereus de Ramón Linares Llopis, ja que té un fàcil accés des de la pròpia plaça i una superfície de 452 metres quadrats, la qual cosa permetrà l’habilitació per part del consistori municipal d’entre 20 i 22 places lliures per a l’estacionament dels usuaris del comerç del nucli urbà.

Precisament, este mateix matí el segon tinent d’alcalde, Jesús Salesa, i els quatre hereus han firmat un contracte privat d’arrendament dels terrenys, que en l’actualitat alberguen una vivenda de 122 metres quadrats, que el propi ajuntament demolirà, el pròxim mes de març, per al seu posterior condicionament com parquing públic amb finalitat comercial. “Assumirem el cost íntegre de les obres de derrocament de l’edificació i d’habilitació de la parcel·la, amb el corresponent tancament i instal·lació d’enllumenat, un projecte que finançarem amb aproximadament 30.000 euros i que considerem resultarà molt beneficiós per als nostres comerciants en particular, i veïns en general”, explica l’edil Jesús Salesa.

Així mateix, amb esta actuació urbanística, l’ajuntament podrà solucionar la problemàtica d’estretiment del cantó de carrer Sant Anna, ja que la parcel·la es va a retirar quasi un
metre i mig de la calçada, deixant-la al nivell de la resta de les vivendes de la via pública.

L’ajuntament ha establit una renda anual de 500 euros, actualitzant-se cada any amb l’import que corresponga segons l’increment o disminució que experimente l’Impost sobre Béns Immobles.

El contracte formalitzat té una duració de 30 mesos.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *