Compromís l’únic partit que demana Referèndum abdicació Rei al Congrés.

Avui a les 12:17 el nostre diputat Joan Baldoví ha sol · licitat al Congrés dels diputats, una proposició no de llei sobre els mecanismes de substitució del rei.

I on es demana que aquest procés ha de comptar amb la màxima participació de la ciutadania, mitjançant referèndum perquè la gent pugui participar directament i lliure per poder decidir sobre la democratització de l’estat.

Compromís un partit obert a tota la ciutadania, som els únics a presentar la proposició no de llei, i també som els únics a apropar les propostes de la gent al Congrés.Ja ho vam fer el 23 de Setembre 2013 amb la proposta ciutadana de https://congresotransparente.com/, fem iniciatives per promoure que els ciutadans opinin i tinguin vot al Congrés.

El diputat de Compromís al Congrés , Joan Baldoví , ha afirmat avui que, després de l’abdicació del rei Joan Carles, és el moment de fer un referèndum , perquè siguin els ciutadans els que votin la direcció de l’Estat .

Baldoví ha registrat una proposició no de llei en la qual planteja que tots els càrrecs públics i representatius de l’Estat espanyol , inclosa la Prefectura de l’Estat , siguin designats mitjançant elecció dels ciutadans , ja sigui de manera directa o a través dels seus representants , com estableix l’article 23 Constitució espanyola .

El diputat ha afirmat en un comunicat que l’abdicació del rei “obre una porta per seguir avançant cap a la democràcia total i cap a una societat realment moderna” .

El text assenyala que l’article 57 de la Constitució estableix el caràcter hereditari de la Corona , però no diu “res ” respecte a la possibilitat d’abdicació en favor d’una altra persona ni de donació prèvia a la mort .

Per això , considera que l’abdicació del rei en favor del seu fill suposa situar-se en un suposat ” sense regulació a què el Parlament ha de donar resposta immediata” .

Així , Compromís proposa que el Congrés dels Diputats insti el Govern a impulsar el procés legislatiu que reguli la situació creada davant l’abdicació del rei , establint el principi d’elecció directa o mitjançant els seus representants de tots els càrrecs públics i institucionals , incloent-hi la Direcció de l’Estat , per part dels ciutadans .

Segons la proposta , aquest procés ha de comptar “amb la màxima participació ciutadana ” de tots els àmbits polítics , socials i acadèmics , per iniciar un debat públic sobre ” la democratització de l’Estat” .

Compromís afegeix que el procés proposat ” haurà de concloure mitjançant referèndum , perquè de manera lliure i directa la ciutadania pugui decidir sobre els canvis en l’ordenament jurídic que aquesta proposta requereix” .

http://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/2014/06/02/538c7eda22601d94258b457b.html

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *