Dos almussafenys participen en el programa europeu “Your Hope Festival”, celebrat en la Bretanya Francesa

Tal com va anunciar a principis d’any, el consistori d’Almussafes ha participat com a soci en el projecte “Your Hope Festival”, emmarcat en el programa “Joventut en Acció”, celebrat del 30 d’abril al 4 de maig en Brest, població de la Bretanya Francesa. El regidor de Joventut, Carles Grancha, l’animador juvenil, Andrés Pedrón, i els jóvens d’Almussafes Rafa Zafrilla i Víctor Ribes es van desplaçar fins a la ciutat per a assistir a les jornades organitzades des de l’Oficina d’Informació Juvenil de Brest. La delegació almussafenya formava part del grup espanyol, integrat per altres 6 jóvens valencians, que durant quatre jornades va debatre entorn de les polítiques de joventut promogudes des de la Unió Europea.

Del 30 d’abril al 4 de maig, quatre delegacions de jóvens, entre 16 i 28 anys, desplaçats des de França, anglaterra, Finlàndia i Espanya es van reunir en Brest en el Festival “Your Hope Festival”, dissenyat per a educar els jóvens en la ciutadania europea. Tallers, debats i testimonis van centrar bona part de les jornades, emmarcades en el programa europeu “Joventut en Acció”, tendent a promoure el sentiment de ciutadania europea entre els 32 jóvens participants en el context de les pròximes eleccions al Parlament Europeu, que se celebraran diumenge que ve dia 25 de maig, Almussafes, partner en el programa La localitat d’Almussafes es va involucrar activament en el projecte, integrant a dos jóvens de la localitat en el mateix. De fet, Víctor Ribes i Rafa Zafrilla componien, junt amb altres sis valencians, la delegació espanyola que, junt amb l’anglesa, finlandesa i francesa, es va reunir finalment en Brest després de mesos de treball i de comunicació a través de les xarxes socials, per a participar durant quatre jornades en el Festival, celebrat prop del port de la ciutat.

L’edil de Joventut i l’animador juvenil van acompanyar a la delegació en una trobada que des d’Almussafes es definix com reeixit. Respecte d’això, Carles Grancha afirma que “l’experiència, finançada en la seua totalitat pel Fons Europeu, ha sigut realment positiva ja que la trobada ens ha permés estretir llaços de col·laboració amb els socis dels altres tres països participants i començar a treballar en un nou projecte en comú que ens permeta implicar els jóvens d’Almussafes en la política en general, i en l’europea en particular”, comenta l’edil de Joventut.

Informar, reunir-se i votar

Amb una molt alta taxa d’abstenció entre els jóvens en les últimes eleccions europees, la informació del BIJ de la Joventut i la ciutat de Brest es van unir per a crear este esdeveniment creatiu multiculturalment i decididament europeu”, va explicar Michèle Casu, directora de BIJ.

Des de gener, els jóvens europeus participants han desenrotllat conjuntament un qüestionari sobre diversos temes, a més de contactar amb els polítics locals i els diputats al Parlament Europeu en els seus diferents sectors.

Realitzats els esmentats treballs previs, els 32 jóvens europeus assistents van aprofitar l’esdeveniment per a presentar públicament els seus vídeos, intercanviar la informació de la situació concreta de cada país en diverses reunions, a més de traslladar de les opinions dels diferents polítics entrevistats. Així mateix, les quatre delegacions van participar en uns quants tallers i van invitar el públic a unir-se a ells. La diversió també va estar assegurada amb la celebració d’un concurs de talents, un espectacle teatral, una batucada, un concert i un sopar d’intercanvi gastronòmic.

Programa Erasmus +

Esta experiència és una de les tres accions emmarcades en el programa Erasmus+ de la Unió Europea en què l’Ajuntament d’Almussafes està treballant des de l’inici del 2014. De fet, el consistori municipal està promovent la ciutadania activa del col·lectiu de jóvens amb la realitat europea, a més de dotar-los de nous coneixements i experiències i potenciar l’aprenentatge d’altres idiomes, amb la posada en funcionament d’altres dos accions: la conversió del municipi en seu per a enviar jóvens a programes europeus, així com el disseny d’un programa propi que permeta rebre jóvens europeus en el municipi.