A finals del passat mes de desembre, el consistori d’Almussafes va iniciar les obres de reforma d’un dels mòduls de paelleros existents en la franja verda enjardinada de més de 160.000 metres quadrats, emplaçada enfront del centre de secundària de la localitat. L’esmentada zona d’oci, que separa el nucli urbà del parc industrial Rei Joan Carles I, es va inaugurar l’any 2003, coincidint amb la finalització dels treballs d’ampliació del parc de proveïdors de Ford. Entre les intervencions urbanístiques que veuran la llum enguany destaca l’obertura als veïns del parc Rural com nou lloc de recreació.

El conveni subscrit entre l’Ajuntament d’Almussafes i l’empresa pública Seguretat i Promoció Industrial Valenciana SA (Sepiva) el 28 de setembre del 2001, tenint com marc de referència l’expansió del parc de proveïdors de Ford, va permetre la dotació d’àmplies zones verdes en el límit del polígon industrial, que van passar a ser propietat del consistori municipal.

L’esmentada franja verda enjardinada, que compta amb una superfície de 160.000 metres quadrats, s’ha utilitzat durant una dècada com a espai per a l’oci lliure i gratuït no sols dels veïns i veïnes d’Almussafes, sinó també de molts ciutadans de la comarca, preferiblement durant els caps de setmana i festius. De fet, els jardins, dotats d’una gran quantitat d’arbratge i d’extenses zones d’ombra, han tingut des de la seua inauguració una gran afluència de visitants. El fet que compten amb un parell de mòduls de huit paelleros cada un que permeten la preparació de menjars a l’aire lliure en un entorn agradable i segur, principalment per a aquelles famílies que tenen xiquets menuts, també ha jugat un gran paper en la seua provada acollida.

No obstant això, l’ús continuat dels esmentats blocs, unit als actes vandàlics escomesos en un d’ells, havien provocat que durant l’últim any estigueren tanques i fora de servici. “Hem decidit dur a terme les obres de reparació dels huit paelleros, ja que sabem que els usuaris de la zona d’esplai requerixen d’este servici”, comenta el regidor d’Obres i Servicis, Jesús Salesa. Quasi huit mil euros d’inversió és la quantitat prevista per a l’execució dels treballs de millora i rehabilitació, el termini d’execució de la qual s’ha establit en un mes.

Els veïns d’Almussafes poden accedir a l’esmentada àrea d’oci, a través del bulevard avinguda de la Foia, de 16 metres d’ample, que compta amb un carril bici de dos metres d’ample, o bé a través del Camí Picassent.

Lloc de recreació en el parc Rural
Entre els projectes urbanístics previstos per al present any, l’ajuntament ha anunciat la construcció d’un lloc de recreació, dotat amb paelleros i taules de picnic, en el parc Rural d’Almussafes, terreny de propietat municipal.

Esta zona verda, que compta amb una superfície de més de 150.000 metres quadrats, és des de fa anys la seu de les associacions locals Peña Els Carreters, Club de Caçadors El Perdigó i Club Esportiu Agility i consegüentment el lloc de celebració dels seus corresponents concursos i campionats.

Puntualment, l’espai també ha servit per a la realització d’alguns actes públics, però el consistori municipal vol anar més enllà i condicionar-lo com a lloc de recreació per a tots els veïns i veïnes de la localitat, obrint les seues portes els caps de setmana i festius.

El recinte rural complix amb totes les condicions de seguretat, al trobar-se tanca en la seua totalitat i completament il·luminat, a més de disposar de lavabos adaptats per a minusvàlids.