El consistori d’Almussafes beca als jóvens que volen aprendre idiomes en l’estranger

Els sol·licitants poden triar qualsevol idioma i país de destí
La subvenció per petició no supera els 1.200 euros

L’Ajuntament d’Almussafes ja ha obert el termini per a optar a les subvencions municipals que concedix anualment per a l’estudi de llengües estrangeres en el país d’origen. Fins al pròxim dia 15 de desembre, els jóvens de la localitat, entre els 14 i els 30 anys, interessats a adherir-se a esta iniciativa poden presentar la corresponent petició. El passat any, van ser tretze els estudiants beneficiaris de les esmentades beques per a realitzar cursos intensius en diferents països.

Des de fa sis anys, l’Ajuntament d’Almussafes convoca anualment una línia de subvenció per a promoure la realització de cursos d’idiomes en general en l’estranger per part de jóvens, amb edats compreses entre 14 i 30 anys, empadronats un mínim d’un any en el municipi.

El consistori municipal porta ja invertits més de 21.000 euros en este projecte formatiu a l’abast dels jóvens de la localitat en les diferents edicions convocades. “Continuem apostant fermament per este programa educatiu, que cada vegada obté una major demanda, ja que la situació econòmica propícia que siguen molts els jóvens que decidixen buscar una eixida professional fora d’Espanya i esta oferta els prepara un camí que els pot servir en el futur”, explica el regidor delegat de Joventut, Carles Grancha.

Tretze jóvens, entre 16 i 25 anys, es van acollir el passat any 2013 a esta línia de subvenció que aposta per la realització de cursos de perfeccionament de qualsevol llengua oficial del món, deixant la porta oberta que siguen els propis jóvens els que trien no sols el país de destí, sinó també la millor època de l’any per a desenrotllar la seua formació. A pesar que les opcions al seu abast inclouen tots els continents, de nou el Regne Unit ha sigut el país de destí en què van coincidir deu peticionaris, front altres dos que van optar per Alemanya i Irlanda, respectivament i l’últim que va viatjar fins als Estats Units. L’ajuntament va invertir finalment 8.200 euros en els dotze beneficiaris, quantia que – tal com establixen les bases – no va superar el 50 per cent del cost total i que en cap cas va excedir d’1.200 euros.

Fins al pròxim dia 15 de desembre, els jóvens d’Almussafes interessats en la iniciativa poden presentar la corresponent petició en l’ajuntament. Amb les ajudes concedides, els estudiants poden arribar a cobrir els gastos referits al desplaçament, classes, estada i activitats programades en el centre on realitzen el curs intensiu, que ha de tindre un mínim de 80 hores lectives.

La subvenció municipal és totalment compatible amb la que els jóvens puguen obtindre des d’altres administracions, ens públics i privats o organismes internacionals.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *