El període de presentació de sol·licituds finalitza el pròxim dia 10 de juny

L’esmentada ajuda municipal sufraga un màxim de 200 euros per estudiant

 

Dissabte passat dia 11, el consistori d’Almussafes va obrir el termini de presentació de peticions per a acollir-se a la subvenció que finança l’adquisició dels llibres de text del curs educatiu 2012-2013 als escolars del municipi d’Almussafes que cursen els seus estudis en centres forans. Fins a dilluns que ve dia 10 de juny, els interessats podran optar a l’ajuda municipal de 200 euros, que s’abonarà amb càrrec al pressupost d’enguany. 

L’esmentada subvenció municipal es va crear durant el curs educatiu 2008-2009 i durant les tres convocatòries posteriors ha comptabilitzat més de 300 instàncies que han obtingut el beneplàcit de l’ajuntament.

 

L’Ajuntament d’Almussafes va aprovar, al desembre de l’any 2008, una línia d’ajuda per a col·laborar en la compra dels llibres de text dels alumnes matriculats en les etapes d’infantil, primària i secundària obligatòria en qualsevol centre educatiu ubicat fora de la població. Eixe primer any, 62 famílies d’Almussafes es van acollir a la mateixa i consegüentment van percebre la corresponent subvenció municipal.

 

La gran resposta ciutadana a la nova línia d’ajuda econòmica municipal va suposar noves convocatòries durant els cursos educatius posteriors, aconseguint la passada edició un total de 83 peticions formalitzades i aprovades, que van suposar una subvenció global de 15.000 euros.

 

“De nou presentem esta iniciativa municipal que reivindica la gratuïtat dels llibres de text per a tots els estudiants de la població, independentment del col·legi o institut en què opten per cursar els seus estudis”, comenta la regidora d’Educació, Elia Alepuz.

 

Fins a dilluns que ve dia 10 de juny, l’Ajuntament d’Almussafes mantindrà obert el termini de presentació d’instàncies per a la concessió de les esmentades aportacions econòmiques, que poden ascendir fins a un màxim de 200 euros per alumne.

 

Tal com establixen les bases reguladores de la subvenció, els destinataris hauran d’estar empadronats i residir a Almussafes un mínim de dos anys amb caràcter previ a la convocatòria corresponent. A més, en les bases aprovades s’establix la necessitat justificació, per part de les famílies sol·licitants, de l’abonament previ de l’import dels llibres de text utilitzats pels seus fills en el curs escolar 2012-13.