DISSABTE SOLIDARI 18/05/2013

L’Ajuntament i la Taula de la Solidaritat d’Almussafes convoquen un Dissabte Solidari

La iniciativa invita a l’aportació de productes no peribles per part de particulars o
col·lectius

El consistori municipal instal·larà un total de set taules petitòries que gestionaren els
socis de les més de vint entitats que integren la Taula de la Solidaritat d’Almussafes
L’Ajuntament d’Almussafes ha declarat la pròxima jornada del 18 de maig com a Dissabte
Solidari. Durant tot el matí de la data triada, els almussafenys podran realitzar aportacions
d’aliments no peribles en qualsevol de les set taules que s’instal·laran enfront de diferents
departaments municipals i també en alguns parcs públics. La Regidoria de Benestar Social
i la Taula de la Solidaritat – òrgan de participació ciutadana constituït a finals del 2009 per a actuar de manera efectiva davant de situacions de necessitat dels veïns de la localitat, en
estreta col·laboració amb les accions que s’emprenen des de la pròpia administració local
– Han convocat esta iniciativa solidària. Els aliments i productes que s’arrepleguen durant
tot el matí, es distribuiran posteriorment entre les persones de la població que estan patint
necessitats com a conseqüència de l’assot de la crisi econòmica.

El notable increment de famílies d’Almussafes amb greus problemes econòmics propiciats per la crisi i el fet que les peticions d’aliments i altres articles al banc local – emplaçat en el mateix Departament de Benestar Social – S’hagen disparat en els últims mesos, ha generat una resposta ràpida per part del consistori d’Almussafes i d’un dels seus organismes de participació ciutadana: La Taula de laSolidaritat.

De fet, en la reunió extraordinària de la Taula, celebrada dimarts passat dia 7, es va aprovar la declaració de dissabte que ve dia 18 de maig com a Dissabte Solidari d’Almussafes.

Els agents de participació social del municipi, membres de les més de vint entitats esportives,culturals i benèfiques de la localitat, estaran al capdavant de les set taules petitòries que
s’emplaçaran en diferents zones de la població. “Tots ells faran possible d’este mecanisme conjunt i coordinat d’ajuda destinat a salvar l’economia de les famílies més afectades per la recessió econòmica tinga una resposta més massiva per part de la ciutadania”, comenta el regidor deBenestar Social, Jesús Salesa.

A partir de les 10 del matí i fins a les 13 hores, aproximadament, els almusafenses podran entregar llandes de conserves, llegums naturals i en conserva, oli, llet, galletes, sucre, pasta i arròs, entre altres aliments. Així mateix, productes d’higiene, com el xampú i el gel, i de la primera infància, com a bolquers i tovalletes higièniques, també són articles de primera necessitat que es podran aportar durant el Dissabte Solidari.

Ubicació de les taules

Amb la finalitat de facilitar al màxim una resposta excepcional per part de la ciutadania a esta crida pública solidària, l’ajuntament cobrirà la pràctica totalitat de les àrees urbanes amb les taules petitòries. L’Associació de Jubilats i Pensionistes gestionarà el centre d’arreplega en el mateix edifici destinat a Llar del Jubilat i els clubs esportius membres de la Taula de la Solidaritat es faran càrrec de la taula que s’emplaçarà enfront del pavelló poliesportiu. Així mateix, les entitats culturals faran la seua aportació en l’espai solidari ubicat en l’esplanada del Centre Cultural i les tres comissions falleres – A través de la Junta Local Fallera – Gestionaran una taula enfront del Mercat Municipal.

També col·laboraran en el Dissabte Solidari les AMPAS dels quatre centres educatius, en una taula situada en el mateix parc d’El Pontet i, per la seua banda, el Centre Cultural Andalús, farà la seua aportació desinteressada en el seu local social.

La iniciativa solidària també comptarà amb la participació activa dels membres de la corporació municipal, atés que els regidors gestionaran l’última de les taules, que se situarà enfront de la Casa Consistorial.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *