Constituït el col.lectiu de Compromís per Almussafes

El passat divendres 22 de febrer es va constituir el grup de Compromís a Almussafes.

L’acte es va realitzar a la nova seu local del Bloc Nacionalista Valencià en Almussafes.

Es va aprovar per unanimitat la executiva que queda prácticament com  estaba: Gisela Giménez (Secretària Local), Raül Raga (Organització), Carles Grancha (Relacions Polítiques), Àlex Barea(Programes); Sandra López (Comunicació i premsa), Carlos G. Bartual i Ether Bosch (Política 2.0), Rafa Reig (Política Social); Sefa Carretero Bea Bartual (Finances), Eduardo Girona y Manolo Pasarrius (Responsables de seu); Jesús Bernabè Salesa (Secretari de Política Municipal); Esther Villajos (Responsable d’Economia i Treball); Francisco Girona Mar Barea(Responsables de Cultura) i Empar Català (Responsable d’enllaços amb el Bloc Jove).

També es va escollir a Carles Grancha com a representant local al Consell General.

Des de COMPROMÍS  donem una resposta política a les demandes de milions de ciutadanes i ciutadans indignats amb el comportament dels seus governants, i per haver de pagar les conseqüències democràtiques, socials, econòmiques i ecològiques d’una crisi que no han provocat.

Hem apostat per la voluntat de cooperació, la gestió de la pluralitat i el respecte a les diferències, i ara també per estabilitzar esta coalició i seguir innovant en la política sumant a COALICIÓ COMPROMÍS a les persones sense adscripció partidista amb les quals ens uneix la visió del País Valencià que volem, i una voluntat per fer de COALICIÓ COMPROMÍS l’instrument per a fer possible el País Valencià que desitgem. Volem que el diàleg permanent amb la ciutadania siga la nostra manera de fer política.

 

Volem un país més democràtic, amb lleis electorals justes que no retallen pluralitat, ni representavitat, amb una manera de fer política participativa, transparent  i honesta al servei de les persones. Volem un país de ciutadans i ciutadanes actius, lliures i responsables. Un País Valencià on ningú haja d’avergonyir-se dels seus governants. Volem un País sense la imatge de la corrupció i el “vale todo” que representa el govern del PP.

 

Volem un nou model de desenvolupament sostenible que pose l’èmfasi en activar l’economia productiva i en superar el desastre del model de creixement econòmic vigent, desballestat a causa de la irresponsabilitat i fracàs de les polítiques econòmiques del PP, que ens ha condemnat a la fallida financera, a perdre les caixes d’estalvi i a que la Generalitat retalle els sous als i les treballadors/es del sector públic, no pague als seus proveïdors, ni puga mantindre en unes condicions dignes els servicis públics. Un fracàs que ens ha enfonsat en una tasa d’atur que supera el 25% de la població activa amb més de 640.000 persones, sobre tot joves, sense ocupació.

 

Volem un país que defense el seu territori, la seua riquesa ecològica. Volem un país sostenible, verd, sense nuclears. Volem un país que genere llocs de treball a través la nova economia verda: energies renovables, el reciclatge i la recuperació, l’agricultura ecològica, el turisme verd i les indústries netes, fent un ús més eficient i responsable de recursos tan bàsics com l’aigua i l’energia.

 

Volem un país més just, equitatiu i solidari on la sanitat, l’educació, la cultura, els ajuts per a les persones dependents, els transports públics i el treball estable, digne i segur, siguen prioritaris. Volem una sanitat i educació públiques i de qualitat. Un país amb polítiques solidàries on el benestar i felicitat de la majoria estiga per damunt dels pelotazos, dels grans esdeveniments i dels negocis especulatius. Volem un país on la riquesa la disfruten tots. Un país obert i tolerant, que treballe activament per la integració dels nouvinguts i siga avantguarda en polítiques d’igualtat de gènere, conciliació de la vida familiar i laboral, igualtat de drets civils i protecció dels més desafavorits.

 

Volem un país amb més autogovern. Som una nacionalitat històrica i volem comptar amb un Estatut digne, amb les màximes competències. Estem farts de rebre un finançament injust, d’estar en la cua d’inversions, de no comptar a Madrid a causa de l’abdicació i el sucursalisme que els partits centralistes mostren quan toca ser reivindicatius.

 

Volem un país més valencià. Volem un país orgullós de la seua identitat com a Poble, que recolze la seua rica tradició cultural, musical, festiva, literària…. on el valencià siga una llengua de primera, amb futur.  Volem poder accedir a tots els canals audiovisuals que s’expressen en la nostra llengua. Volem un Canal 9 públic, de qualitat, en valencià, vertebrador i independent del poder polític que siga regit per l’interés públic, la veracitat i els criteris professionals.

 

Volem més Europa per a eixir de la crisi. Però una Europa diferent, una Europa solidària que deixe d’actuar al dictat dels mercats i seguisca l’exemple d’altres països, tant a la mateixa Europa com a Amèrica Llatina que estan fugint de la crisi sense les fracassades receptes neoliberals. Volem una Europa que també mire al sud i la mediterrània i que reconega que si la política i l’economia no està al servei de les persones, és una estafa. Volem més Europa, i més política regional europea ara que la crisi ha deixat al descobert la incapacitat dels estats-nació tradicionals per a donar respostes solvents a la crisi i els retalls democràtics i socials.

 

El nostre repte és la transformació d’este país, perquè ens cal que la política valenciana es dirigisca a solucionar els problemes, els grans problemes i els problemes del dia a dia, perquè aspirem a la felicitat de tots els dies. No podem seguir per més temps enrocats en un model econòmic recreatiu que només genera, desocupació, balafiament de recursos públics, tancament d’empreses i ens porta a ser líders en manca de llits hospitalaris, barracons i fracàs escolar, finançament precari de les universitats públiques, corrupció, degradació,     democràtica, privatització i precarització de la societat del benestar i destrucció del territori i del medi ambient.

 

Esta coalició és la proposta que fem a la gent que s’estima la llibertat, la igualtat i la solidaritat entre les persones, el nostre país, i el medi ambient.

 

Com entre totes i tots ho podem fer tot, vos convidem a sumar el vostre compromís.

 
Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *