S’automatitza el consum gratuït amb l’activació d’una targeta, a la que només tenen accés els empadronats en la localitat

 

Els veïns de la localitat continuaran utilitzant el servici gratuïtament

 

L’any 1998, el consistori d’Almussafes va inaugurar la font desnitrificant de la localitat, emplaçada en el centre del nucli urbà, en una zona verda situada entre el carrer Llauradors i el Centre Cultural. Durant una dècada i un lustre, no sols els veïns de la localitat, sinó també visitants d’altres municipis, s’han beneficiat gratuïtament d’este servici que dispensa aigua potable per al consum humà que complix estrictament amb els paràmetres de qualitat sanitària. Atés que la població no disposava de comptadors d’aigua, els ciutadans del municipi no abonaven esta taxa i era el propi ajuntament el que assumia anualment el pagament del consum domiciliari d’aigua de tot el nucli urbà, inclòs el cost de manteniment de la font desnitrificant.

 

En l’actualitat, i després de la instal·lació dels dispositius mesuradors d’aigua potable en el nucli urbà durant el passat any 2012 i la consegüent eliminació de la gratuïtat del servici d’abastiment, el consistori municipal aposta per controlar també l’ús que es realitza diàriament de la font desnitrificant per part dels visitants forans. De fet, l’ajuntament està ultimant la posada en funcionament d’un sistema automatitzat que tan sols permetrà la utilització de l’esmentat servici als empadronats en la localitat, a través de l’activació d’un carnet d’identificació.

 

De fet, la font ja té instal·lats els lectors necessaris per a automatitzar el consum per part dels usuaris. El lector identificarà la targeta, en la que constarà el nom i cognoms i el número del Document Nacional d’Identitat de l’usuari, a més d’assegurar-se que no ha superat el consum màxim d’aigua establit pel consistori municipal. “La targeta limita el consum a 300 litres per habitant i mes, un volum molt elevat per a cobrir les necessitats nostres veïns, els que continuaran utilitzant l’aigua de la font desnitrificant de manera gratuïta”, explica l’alcalde, Albert Girona.

 

Els usuaris d’Almussafes majors d’edat que continuen apostant per este servici, poden sol·licitar la corresponent targeta en el pavelló poliesportiu municipal, a partir de la setmana que ve. Abonant un preu públic d’1 euro, els veïns i veïnes de la localitat continuaran consumint aigua potable de la font desnitrificant, que regula el nivell de nitrats en els marges més saludables, entre 32 i 35 mg/l. Així mateix, també hi ha la possibilitat de sol·licitar l’activació dels corresponents carnets d’usuaris dels Departaments de Joventut i Esports, prèvia comunicació en el mateix pavelló poliesportiu.